Pirelli, 86. Cenevre Otomobil Fuarı’nda Audi, Ferrari, Lamborghini ve Maserati gibi markaların en yeni modellerinde orijinal ekipman olarak sahneye çıktı.
Lastik dünyasının prestijli markası Pirelli, 86. Cenevre Otomobil Fuarı’nda adeta gövde gösterisi yaptı. 2015 yılında yaptığı işbirlikleriyle dünya genelinde 2.200 homologasyon adetine ulaşan Pirelli, fuarda sergilenen en özel modellerin orijinal ekipman lastik tedarikçisi olarak sahneye çıktı.
Audi R8 Spyder, Ferrari GTC4 Lusso, Jaguar F-Pace, Lamborghini Centenario, Maserati Levante ve McLaren 570S GT gibi modeller, Pirelli’nin ileri mühendislik ürünü lastikleriyle donatıldı. Ayrıca Pagani Huayra BC, BMW 7 Serisi ve Giugiaro’nun fütüristik konseptleri de Pirelli’nin gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.
Her Otomobile Özel Lastik Anlayışı
Premium ve süper otomobillerin teknik ihtiyaçları, sıradan lastiklerden çok daha fazlasını gerektiriyor. İşte Pirelli, “her otomobile özel lastik” stratejisiyle öne çıkıyor. Her model için özel geliştirilen lastikler, aracın performansını maksimum seviyeye çıkarırken, sürüş güvenliğini ve konforu da garanti altına alıyor.
Bu yaklaşım, Pirelli’yi yalnızca bir lastik üreticisi olmaktan çıkarıp, otomotiv endüstrisinin tercih ettiği stratejik iş ortağı konumuna taşıyor.
Pirelli P Zero: 30 Yıllık Efsane Yeniden
Pirelli’nin amiral gemisi ürünü P Zero, Cenevre’de en yeni nesliyle tanıtıldı. İlk kez 30 yıl önce geliştirilen ve dünyanın en güçlü süper otomobillerinde tercih edilen P Zero, bugün de aynı prestijini koruyor.
Yeni P Zero’nun en dikkat çeken özelliği, el işçiliğiyle yapılan sırt desenleri. Fuarda otomobil tutkunları, bu özel sürecin canlı olarak sergilenmesine tanıklık etti. Böylece Pirelli’nin mühendislik kadar zanaatkârlığa verdiği önem de gözler önüne serildi.
Geleceğe Yolculuk: Italdesign GTZero Projesi
Pirelli, yalnızca günümüz otomobilleriyle değil, geleceğin konseptleriyle de sahnede. Cenevre’de ilk kez tanıtılan Italdesign GTZero, klasik Gran Turismo anlayışının modern ve çevreci yorumu olarak dikkat çekti.
Karbon elyaf şasi, dört çeker sistem ve sıfır CO2 emisyonu gibi özelliklere sahip olan GTZero’da yalnızca Pirelli P Zero Nero lastikler kullanıldı. Bu özel konseptte önde 295/25 R22, arkada ise 315/25 R23 ölçülerindeki Pirelli lastikleri görev aldı.
Piston Kafalar Yorumu
Pirelli, Cenevre’de yalnızca lastik değil, bir vizyon sergiledi. Hem süper otomobillerin performansını destekleyen P Zero lastikleri hem de geleceğin çevreci konseptlerine uyum sağlayan yenilikçi çözümleriyle, markanın premium segmentteki liderliğini daha da sağlamlaştırdığını söylemek mümkün.