Sektörel

Mercedes-Benz Türk’ten 8 Milyon Avro’yu Aşkın Yatırım

Mercedes-Benz Türk’ten 8 Milyon Avro’yu Aşkın Yatırım

Mercedes-Benz Türk, yürüttüğü “Genişleme Projesi” kapsamında; Genel Müdürlük Kampüsü’nde bulunan Yedek Parça Dağıtım Merkezi’ni 27.500 m2’den 34.500 m2’ye çıkararak, Türkiye’nin en büyük otomotiv yedek parça dağıtım merkezlerinden birinin açılışını gerçekleştirdi.

Müşteri odaklı yapılan 8 milyon Avro’luk teknoloji ve inovasyon yatırımıyla Mercedes-Benz Türk, artan araç çeşitliliğine paralel olarak yedek parçaları araç sahiplerine çok daha hızlı ve eksiksiz bir şekilde ulaştırarak Satış Sonrası Hizmetler’de öncü olmayı hedefliyor.

50 yılı aşkın bir süredir Türkiye’deki yatırımlarına devam ederek sektörde inovasyon alanındaki öncülüğünü koruyan Mercedes-Benz Türk, Yedek Parça Dağıtım Merkezi’ni genişletti. Genel Müdürlük Kampüsü’nde gerçekleştirilen açılış törenine Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, Kamyon ve Otobüs Müşteri Hizmetleri Direktörü Can Balaban, Mercedes-Benz Türk Yöneticileri ve proje ekibi katıldı.

Süer Sülün: “Türkiye’nin En Büyük Yedek Parça Dağıtım Merkezleri’nden birini hizmete aldık”

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün açılış töreni sırasında yaptığı konuşmada; “34.500 m2 ile Türkiye’nin en büyük otomotiv yedek parça dağıtım merkezlerinden biri haline gelen tesisimiz, gerçekleştirilen inovatif çalışmalarla süreçlerin en hızlı, verimli ve eksiksiz bir şekilde tamamlanmasını sağlamak üzere tasarlandı. Mercedes-Benz Türk olarak yaklaşık 15 aylık bir sürede faaliyete geçmeye hazır hale getirdiğimiz bu merkez; Daimler AG’nin parça çıkış operasyonunda Dinamik Raf Sistemi ve Konveyör Sistemi’nin olduğu, alanında ilk örneklerden biri konumunda. Şirket olarak böyle gurur verici bir merkezi devreye almaktan ve bu açılışın Türkiye’deki mimarı olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

8 milyon Avro’yu aşkın yatırım

Genel Müdürlük Kampüsü’nde bulunan Yedek Parça Dağıtım Merkezi’ni hem Daimler AG’de gerçekleşen yeniden yapılanma hem de artan sevkiyat hacmine uygun olacak şekilde baştan tasarlayan Mercedes-Benz Türk, proje kapsamında kullanılan hacmi maksimize etmek adına 8 ve 10 metre olan raf yüksekliğini 12 metreye çıkardı. Şirket ayrıca depolama kapasitesini genişleten dar koridor raf sistemleri inşa ederek hem birim metrekarede depolanabilen hacmi iki katından fazla artırdı; hem de 180 derece çatal döndürme özelliğine sahip özel ekipmanlar ile bu dar koridorlarda çalışma imkânı yarattı.

Yedek Parça Dağıtım Merkezi’nin genişletilmesi ile kapasite %90 arttı

Yedek Parça Dağıtım Merkezi’nde büyük hacimli parçalar için 12.000 adet ambar gözü bulunan şirket, “Genişleme Projesi” ile birlikte göz sayısını 10.800 adet artırarak 22.800’e ulaştı. Bu da hacimli parça depolama kapasitesinin %90 oranında artış göstermesine olanak sağladı.

Daimler bünyesindeki diğer Yedek Parça Dağıtım Merkezleri’nde kamyon, otobüs, otomobil ve hafif ticari araç ürün grupları için ayrı ayrı depolama merkezleri bulunurken Mercedes-Benz Türk, tüm ürün gruplarına tek bir Yedek Parça Dağıtım Merkezi’nden hizmet vererek hem sinerji yaratıyor hem de dünyadaki diğer örneklerinden ayrışıyor.

Can Balaban: “Yeni Barkod Sistemimiz hem akıllı hem de çevreci!”

Mercedes-Benz Türk Kamyon ve Otobüs Müşteri Hizmetleri Direktörü Can Balaban ise törende yaptığı konuşmada; “Mercedes-Benz Türk’e özgü geliştirilen Barkod Sistemi sayesinde; 2020 yılı itibarıyla yedek parça envanter kontrol sistemi ile raf sistemlerinin tam entegrasyonu gerçekleştirilecek. 34.500 m2’lik alanın tamamı kablosuz internet altyapısı ile donatılarak görevlilerin son teknoloji dokunmatik el terminalleri ile tüm stok ve lokasyon bilgilerine ulaşması sağlanacak. Giriş operasyonlarında parçaları depolamak için kullanılan etiketler kaldırılarak yılda 1 tona yakın kağıt tüketiminin, yani 15 adet ağacın kesilmesinin önüne geçilmiş olacak. Bu sayede depolama süreci hem daha verimli hem de daha çevre dostu hale getirilecek. Depoya girişinden çıkışına kadar geçen tüm süreçte yedek parçaların takip edilebilirliğini sağlayacak bu sistem ile çevik yedek parça dağıtım merkezi optimizasyonu uygulamasının da altyapısı oluşturulacak.” diye konuştu.

Her adımda teknoloji

Bu yatırımlar kapsamında gerçekleştirilen Dinamik Raf ve Konveyör Sistemi ile Mercedes-Benz yedek parçalarının rota önceliğine göre önce hangi parçaların paketlenmesi gerektiğine karar verilecek ve harcanacak eforu minimize edecek şekilde iş istasyonlarına görev ataması yapılabilecek. Ayrıca bu sistem; yaya yolu ve forklift yolunu birbirinden ayırarak görevlilerin daha ergonomik ve güvenli bir ortamda çalışmalarına olanak sağlayacak.

Bütün bu teknolojik gelişmelere ek olarak; 2019 yılında hayata geçirilen Akıllı Bakiye Takip ve Raporlama Projesi kapsamında da müşterilerin yurt dışından gelmesini bekledikleri parçaların sevkiyat durumu, temin zamanı gibi bilgiler sistem üzerinden hiçbir aracı ile görüşmeye gerek kalmadan görüntülenebilecek.

Benzer Yazılar