İsveç Rallisi’nde Evans Rüzgarı: Toyota Podyuma Ambargo Koydu!

ile admin
0 yorum

WRC İsveç Rallisi’nde Elfyn Evans Cumartesi gününü lider tamamladı. Toyota’nın ilk üç sırayı kapattığı yarışın detayları ve genel klasman haberimizde.

Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) karla kaplı etaplarında Toyota Gazoo Racing’in gövde gösterisi devam ediyor. Cumartesi günü vites artıran Elfyn Evans, takım arkadaşı Takamoto Katsuta’yı geride bırakarak liderliğe yükseldi ve Pazar günkü final öncesi büyük bir avantaj yakaladı.

İsveç’in dondurucu soğuğunda ve kaygan zemininde geçen Cumartesi etapları, Toyota pilotları arasında nefes kesen bir taktik savaşına sahne oldu. Güne lider başlayan Takamoto Katsuta, sabah etaplarında Evans’ın sert atağına yanıt vermekte zorlanınca liderlik el değiştirdi.

📲 Artık Haberler Size Gelsin
PistonKafalar’ın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler anında cebinize düşsün.

Otomobil & Motosiklet Akışı (Hızlı Bildirimler) | KatılWhatsApp
YouTube Test Sürüşleri & İncelemeler | İzleYouTube

📩 İşbirliği ve reklam teklifleri için:
info@pistonkafalar.com üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Evans’tan Hatasız Sürüş

Güne 2.8 saniye geride başlayan Elfyn Evans, özellikle sabah loop’undaki SS9 etabında yaptığı atakla 7.2 saniyelik bir fark atarak liderliği devraldı.

  • Farkın Açılması: Gün ortasında farkı 18 saniyeye kadar çıkaran Evans, günü 13.3 saniye önde kapatarak Toyota’nın bir kez daha İsveç’te zirveye yürümesini sağladı.
  • Pajari’nin İstikrarı: Genç yetenek Sami Pajari, hatasız sürüşünü sürdürerek üçüncü sıradaki yerini korudu. Böylece Toyota, Pazar gününe ilk üç sırayı kapatarak giriyor.

Hyundai ve Ford Cephesinde Durum

Toyota’nın dominasyonu karşısında rakipler zorlu bir gün geçirdi:

  • Hyundai: Esapekka Lappi beşinci sırada kalırken, Thierry Neuville günü son etap galibiyetiyle kapatmasına rağmen ancak yedinci sırada yer alabildi.
  • Ford: M-Sport Ford tarafında Mārtiņš Sesks, SS10 etabında Evans’ı geride bırakarak günün tek etap galibiyetini Ford cephesine getirdi ve dikkatleri üzerine çekti.
  • Solberg’in Takibi: Kendi evinde yarışan şampiyona lideri Oliver Solberg, yaşadığı zaman kayıplarından sonra dördüncü sıraya kadar tırmanmayı başardı ancak podyuma hala 30 saniyeden fazla mesafesi bulunuyor.

Cumartesi Günü Sonrası Genel Klasman (SS15)

SıraPilotAraçFark
1Elfyn EvansToyota GR Yaris2:05:14.6
2Takamoto KatsutaToyota GR Yaris+13.3 s
3Sami PajariToyota GR Yaris+25.4 s
4Oliver SolbergToyota GR Yaris+58.4 s
5Esapekka LappiHyundai i20 N+1m 09.5 s

Motor sporları haberlerimize BURADAN ulaşabilirsiniz.

Piston Kafalar Yorumu – Editör Notu

Akın DAĞYARAN

Toyota’nın İsveç’teki mutlak hakimiyeti artık bir gelenek haline gelmiş durumda. Ancak Katsuta’nın Araçta hiç tutuş hissetmiyorum, nedenini bilmiyorum şeklindeki açıklaması, Pazar günü için bir risk barındırıyor. Eğer Katsuta bu sorunu çözemezse, arkadan gelen Sami Pajari ve toparlanan Oliver Solberg podyumun rengini değiştirebilir. Pazar günü koşulacak son üç etap, hem strateji hem de Wolf Power Stage puanları için ralli tarihinin en kritik kış finallerinden birine sahne olacak.

Bunları da Okuyun

Yorum Bırakın