BMW RR Ailesine Yeni Giriş Modeli: F 450 RR Tanıtıldı!

Yazan: Haber Merkezi
0 yorum

Yeni BMW F 450 RR tanıtıldı. A2 uyumlu supersport, 48 HP güç, 177 kg ağırlık, Race modu ve S 1000 RR’dan izler taşıyan tasarımla geliyor.

BMW Motorrad, supersport ailesinin yeni giriş modeli BMW F 450 RR’ı tanıttı. A2 ehliyet sınıfına uygun olarak geliştirilen motosiklet, 48 HP güç, 177 kg sürüşe hazır ağırlık ve S 1000 RR’dan esinlenen tasarımıyla hem günlük kullanım hem de pist sürüşünü hedefliyor.

F 450 RR, F 450 GS ile aynı motor ailesini kullansa da BMW tarafından bağımsız bir supersport modeli olarak geliştirilmiş. Şasi geometrisi, ergonomisi, aerodinamik yapısı ve süspansiyon ayarları bu nedenle tamamen sportif kullanıma odaklanıyor.

📲 Artık Haberler Size Gelsin
PistonKafalar’ın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler anında cebinize düşsün.

➤ Otomobil & Motosiklet Akışı (Hızlı Bildirimler) | Katıl → WhatsApp
➤ YouTube Test Sürüşleri & İncelemeler | İzle → YouTube

📩 İşbirliği ve reklam teklifleri için:
info@pistonkafalar.com üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

420 cc Motordan 48 HP

F 450 RR’ın 420 cc hacmindeki paralel çift silindirli motoru 8.750 d/d’de 48 HP, 6.750 d/d’de ise 43 Nm maksimum tork üretiyor. Torkun yüzde 80’i 3.000 d/d’den itibaren kullanılabiliyor.

135 derecelik krank pimi açısına sahip motor Euro 5+ normlarını karşılıyor. Açıklanan tüketim 3,8 lt/100 km. 14 litrelik depo sayesinde teorik menzil 350 kilometrenin üzerine çıkıyor.

Altı ileri şanzımana sahip motosiklette Base versiyonu dışında Shift Assistant Pro standart olarak sunuluyor. Böylece debriyaj kullanılmadan hızlı vites yükseltmek ve düşürmek mümkün.

Debriyaj Kullanmayı Bile Gerektirmiyor

En dikkat çekici teknolojilerden biri Easy Ride Clutch (ERC). Sistem motor devrine göre debriyajı otomatik olarak devreye alıp bırakıyor. Shift Assistant Pro ile birlikte kullanıldığında normal sürüş sırasında debriyaj kolunu kullanma ihtiyacı büyük ölçüde ortadan kalkıyor.

ERC, M Sport Innovation Package ile fabrikadan sunulurken diğer versiyonlara sonradan eklenebiliyor.

Pist İçin de Hazır

F 450 RR’da Rain, Road ve Race sürüş modlarının yanı sıra ABS Pro, Dynamic Traction Control, Dynamic Brake Control ve MSR standart.

Önde 43 mm KYB ters çatal ve 310 mm diskle çalışan dört pistonlu Brembo monoblok kaliper bulunuyor. Sport ve M Sport versiyonlarında daha gelişmiş süspansiyon ayarları da sunuluyor.

Pist kullanımına yönelik bir başka detay ise ters çevrilebilir vites düzeni. M Sport versiyonlarında Race Pro modu, tur zamanlayıcı ve sportif TFT ekranları da kullanılabiliyor.

Motosiklette ayrıca 6,5 inç TFT ekran, LED aydınlatmalar, ısıtmalı elcikler ve USB-C bağlantısı standart. F 450 RR; Base, Sport, M Sport ve M Sport Innovation Package olmak üzere dört versiyonla sunulacak.

Motisklet dünyasına ait güncel haberlerimize BURADAN ulaşabilirsiniz.

Piston Kafalar Yorumu – Editör Notu

Elif ÇINAR

F 450 RR’ın amacı S 1000 RR’ın küçük hacimli bir kopyasını yapmak değil; RR karakterini A2 sınıfına taşımak. 48 HP mütevazı görünse de 177 kg ağırlık, pist odaklı şasi ve elektronik desteklerle birleştiğinde oldukça ilginç bir paket ortaya çıkıyor. Özellikle supersport dünyasına yeni adım atan sürücüler için BMW’nin ürün gamındaki önemli bir boşluğu doldurabilir.

Okuyucular Bunları da Merak Etti 👇



İlgili Yazılar

Yorum Bırakın