TOYOTA GAZOO Racing Japonya Rallisi’nde Zafer ve Şampiyonluk İçin Start Alıyor

ile admin
0 yorum

TOYOTA GAZOO Racing, 2025 WRC sezonunun sondan bir önceki yarışı olan Japonya Rallisi’nde üreticiler şampiyonluğunu kutlarken pilotlar podyum mücadelesine odaklanıyor.

TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team (TGR-WRT), 6–9 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Japonya Rallisi ile kendi evinde piste çıkıyor. Ekip, geçtiğimiz yarış olan Orta Avrupa Rallisi’nde üst üste beşinci kez üreticiler şampiyonluğunu garantilemişti. Şimdi ise gözler, sürücüler şampiyonluğundaki kıyasıya mücadelede.

Şampiyona lideri Elfyn Evans, 13 puan farkla zirvede yer alıyor. Arkasından gelen takım arkadaşları Sébastien Ogier ve Kalle Rovanperä, puan tablosunda eşit durumda. Rovanperä’nın Orta Avrupa zaferi, sezonun son iki rallisi olan Japonya ve Suudi Arabistan’da dengeleri tamamen değiştirdi.

Evans, Japonya Rallisi’nin son iki yılındaki galibiyetleriyle favoriler arasında. 2023’te Toyota ekibi, Evans, Ogier ve Rovanperä ile 1-2-3 yaparak unutulmaz bir başarıya imza atmıştı. Geçen yıl da Evans–Ogier ikilisi bir kez daha duble zafer elde etmişti.

Ev sahibi Takamoto Katsuta, 2022’deki ilk Japonya Rallisi deneyiminde podyuma çıkarak büyük bir başarı göstermişti. Bu yıl da güçlü performansını sürdürerek kendi seyircisi önünde fark yaratmak istiyor. Takımın genç yeteneklerinden Sami Pajari ise, geçtiğimiz yıl WRC2 şampiyonluğunu kazandığı Japonya’da bu kez Rally1 sınıfında direksiyon başına geçecek.

Japonya Rallisi bu yıl da Nagoya çevresinde, Aichi ve Gifu bölgelerinin ormanlık dağ yollarında koşulacak. Toyota Stadyumu bir kez daha servis alanı olarak kullanılacak. Yarış, Kuragaike Parkı’ndaki shakedown etabıyla başlayacak ve Toyota City merkezinde düzenlenecek görkemli karşılama töreniyle açılış yapacak.

Cuma günü üç klasik etap – Inabu/Shitara, Shinshiro ve Isegami’s Tunnel – iki kez geçilecek. Cumartesi etapları arasında yeni Obara parkuru dikkat çekerken, Ena ve Mt. Kasagi etapları ters yönde yeniden koşulacak. Gün sonunda Toyota City’de yeni bir süper özel etapla tempo artacak. Pazar günü ise yarış, Okazaki bölgesindeki iki geçişli süper etap ve Nukata–Lake Mikawako parkurlarıyla tamamlanacak.

TOYOTA GAZOO Racing takım yöneticisi Juha Kankkunen, yarış öncesinde şunları söyledi:

“Japonya Rallisi bizim için her zaman özel. Bu yıl üreticiler şampiyonluğunu garantilemiş olarak burada olmak büyük mutluluk. Ancak pilotlarımız arasındaki mücadele hâlâ çok çekişmeli. Elfyn son iki yıldır burada kazandı ama Sébastien ve Kalle de çok güçlü. Hangisinin zirvede olacağını kestirmek zor; seyirciler için muhteşem bir hafta sonu olacak.”

Japonya Rallisi sadece Toyota Gazoo Racing için bir yarış değil; markanın motorsporlarındaki köklerine, mühendislik gücüne ve Japon otomotiv kültürüne bir saygı duruşu niteliğinde. TGR-WRT, sezonun son iki yarışı öncesinde hem şampiyonluğu kutlamak hem de taraftarlarına unutulmaz bir performans izletmek istiyor.

Motor sporları haberlerimize BURADAN ulaşabilirsiniz.

Piston Kafalar Yorumu – Editör Notu

Akın DAĞYARAN

Toyota Gazoo Racing’in kendi evindeki yarış, yalnızca bir ralli değil; Japon mühendisliğinin, disipliniyle tutkuyu birleştiren ruhunun sahneye çıkışı. Üreticiler şampiyonluğu cebinde olsa da, takımın Japonya Rallisi’ne “tatil havasında” gelmeye niyeti yok. Elfyn Evans için bu etaplar kaderini çizebilir ilk şampiyonluğuna bir adım uzakta. Ama Ogier ve Rovanperä gibi iki dev, nefesini ensesinde hissettiriyor. Katsuta içinse bu yarış, evinde kahraman olma fırsatı. Seyircilerin bayrak denizi altında GR Yaris’in her geçişinde tribünlerin titreyeceği kesin. Japonya’nın dar, sisli dağ yolları hata affetmez; asfaltın üstünde birkaç santimetrelik fark bile şampiyonluğu belirleyebilir. Toyota Gazoo Racing, sadece hızla değil, zarafetle kazanmayı hedefliyor ve eğer tarih tekerrür edecekse, bu kez de Fuji Dağı’nın gölgesinde bir Toyota zaferiyle sezon kapanabilir.

Okuyucular Bunları da Merak Etti 👇

Bunları da Okuyun

Yorum Bırakın