No products in the cart.
Etiketler Akü Bakımı, Akü Oksitlenmesi, Akü Üzerindeki Yazıların Anlamı, Araç Kış Bakımı, Jel Akü Bakımı, Soğuk Havalarda Araç Bakımı
Yayınlanan: Site Haberler ve Yorumlar
Kış Aylarında Akü Bakımı Nasıl Yapılır ?
Soğuk, yağmurlu ve rüzgârlı hava koşullarının etkisini gösterdiği kış aylarında, sürücülerin akü kış bakımını yaptırması gerekiyor. Kış mevsiminde, akünün kullanım ömrünü uzatan ve güvenli bir yolculuk için gerekli olan önlemleri hatırlatıyoruz.
Kış aylarında güvenli ve konforlu bir yolculuk için akü kış bakımı için kritik bir öneme sahip. Düzenli bakım akünün kullanım ömrünü uzatacağı gibi olumsuz hava koşullarından korunmak için de oldukça önemlidir.
Akü bakımı araçtan araca farklılık gösteriyor
Kış aylarında düşen sıcaklıkların, akülerin güç kaybetmesine ve çalışma sistemlerinde bazı aksaklıklara neden olabilir. Aracın teknolojisine ve elektriksel donanımına uygun doğru aküyü kullanmak çok önemli. Yetkililere göre, aracın donanımı ve elektriksel ihtiyacına uygun güçte akü kullanımı hem akü ömrünü hem de aracın performansını doğrudan etkileyen bir faktör. Uzun süre kullanılmayacak araçların periyodik bakımlarında, özellikle açık sistem akülerin elektrolit seviyeleri kontrol edilmeli, akü üzeri her zaman temiz olmalı ve oksitlenmeye karşı kutup başları sıcak su ile temizlenip, ince bir tabaka vazelin ile yağlanmalıdır. Araçta ek tesisat var ise alternatör sistemi besliyor mu kontrol edilip, araç şarj voltajı ölçülmelidir. Hava sıcaklığı sıfır derecenin altına düştüğünde akünün performansı neredeyse yarı yarıya azaldığı için araç rölantide çalıştırılarak motor sıcaklığının en az 90’C gelmesi beklenmelidir ve aşırı soğuk havalarda mümkünse araç kapalı bir park alanına bırakılmalıdır.
V kayışını mutlaka kontrol ettirin
Düzenli bakımı yapılmamış, kirlenmiş aküler kış aylarında daha kolay arızalanır. Bunun önüne geçmek ve elektrik kaçağını engellemek için aküyü kirden arındırmak gerekir. Akünün şarj kapasitesi kontrol edildikten sonra sistemsel arızadan kaynaklanan eksik şarj etme durumu varsa şarj takviyesi yapılması tavsiye edilir. Akünün V kayışının kaydırma yapıp yapmadığının ve şasiyle bağlantısının olduğu yerde paslanma olup olmadığının kontrolünün de çok önemli, araç belirli bir süre için kullanılmayacaksa akü ile kutup başı kablosunun bağlantısının kesilmesi önerilir. Yetkililere göre uzun bir sürenin ardından ilk kez çalıştırılan araçların aküsünde şarj sıkıntısının oluşmasını önlemek adına ise 20-30 dakika rölantide çalıştırmak ya da en az bir o kadar aracı kullanmak etkili bir sonuç verecektir.
Soğuk, yağmurlu ve rüzgârlı hava koşullarının etkisini gösterdiği kış aylarında, sürücülerin akü kış bakımını yaptırması gerekiyor. Kış mevsiminde, ak
[See the full post at: Kış Aylarında Akü Bakımı Nasıl Yapılır ?]
Hoş geldiniz, hesabınıza giriş yapın.
Hoş Geldiniz, Yeni hesabınızı oluşturun
E-posta ile yeni bir şifre gönderilecektir.