Türk otomotivinin duayeni Dr. Ekber Onuk, Oyak Renault’da çalışanlarla buluştu. Ekber Onuk Oyak Renault etkinliğinde otomotivin geçmişini ve Sazan’ın hikâyesini anlattı.
Türk otomotiv sektörünün öncü isimlerinden Dr. Ekber Onuk, Oyak Renault Motorlu Taşıt ve Otomobil Tutkunları Kulübü’nün davetlisi olarak Bursa’daki Oyak Renault tesislerinde unutulmaz bir etkinliğe imza attı. Otomobil tutkunu yüzlerce çalışanın katıldığı buluşmada, otomotivin geçmişi, bugünü ve geleceğine dair çok yönlü bir sunum gerçekleştirildi.
Oyak Renault’da özel bir buluşma
Türkiye’nin en büyük otomobil üreticisi Oyak Renault’nun çalışanlarına yönelik faaliyetler gerçekleştiren MOT’OR Kulübü, 30 Mayıs’ta Dr. Ekber Onuk’u ağırladı. Uçak mühendisi kimliğinin yanı sıra otomotiv ve denizcilik alanındaki sıra dışı projeleriyle tanınan Onuk, katılımcılara hem kişisel yolculuğunu hem de Türk sanayisine yaptığı katkıları aktardı.
Anadol STC16’dan Sazan’a uzanan yolculuk
Sunumunda, mühendislik kariyerine damga vuran Anadol STC16 projesinden söz eden Dr. Onuk, bu projedeki deneyimlerinin daha sonra Türk tasarımı spor otomobil Sazan’ın doğuşuna nasıl ilham verdiğini anlattı. Onuk’un kendi imzasını taşıyan Sazan, Türkiye’de otomotiv mühendisliği alanında önemli bir kilometre taşı olarak kabul ediliyor.
Etkinlik kapsamında fabrikaya getirilen Sazan, Oyak Renault çalışanlarının yoğun ilgisiyle karşılandı. Çalışanlar, yerli üretim bu özel spor otomobili yakından inceleme fırsatı buldu.
Dünyaya ihraç edilen hücum bot
Dr. Onuk yalnızca otomotiv alanında değil, savunma sanayisinde de önemli başarılar elde etmiş bir mühendis. Sunumunda, milli tasarım ürünü olan ve radara yakalanmayan dünyanın en hızlı hücum botunu üretme sürecini de paylaştı. Bu hücum botun tam 8 ülkeye ihraç edilmesi, Türkiye’nin teknoloji ihracatında gurur verici bir gelişme olarak öne çıktı.
Etkinlik sonunda Dr. Onuk, ürettikleri hücum botun maketini Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun’a takdim etti. MOT’OR kulübü üyeleri ise motor parçalarından özel olarak hazırladıkları bir kupayı kendisine armağan ederek teşekkürlerini sundu.
MOT’OR kulübünden yeni projeler
1000’den fazla üyesi bulunan MOT’OR kulübü, yalnızca bu tür söyleşilerle değil, aynı zamanda otomobil rallilerine katılım, sanayi müzelerine geziler ve özel eğitim programları ile de çalışanlara sosyal ve teknik deneyimler sunuyor. Kulübün uluslararası patenti alınmış skidcar aracı sayesinde, 9 ayda 500 çalışan teorik ve pratik sürüş eğitimi aldı. Önümüzdeki dönemde daha heyecan verici projelerle gündeme gelmesi beklenen MOT’OR, Oyak Renault çalışanları için önemli bir motivasyon kaynağı olmaya devam ediyor.
Piston Kafalar Yorumu
Ekber Onuk Oyak Renault buluşması, otomotiv tutkunları için ilham verici bir gün oldu. Dr. Onuk’un hem Anadol STC16 hem de Sazan hikâyesini bizzat anlatması, Türkiye’de mühendislik vizyonunun geldiği noktayı gözler önüne seriyor. Ayrıca denizcilik projeleriyle global ölçekte elde ettiği başarılar, genç mühendislere örnek olacak nitelikte. MOT’OR kulübünün böyle etkinliklere ev sahipliği yapması, çalışanların hem mesleki hem de sosyal motivasyonunu artırıyor.