Ege Rallisi 2017’de zafer TOK Sport WRT adına Ford Fiesta R5 ile yarışan Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ekibinin oldu. İşte tüm detaylar!
Türk ralli sporunun en köklü organizasyonlarından biri olan Ege Rallisi 2017, bu yıl 27. kez düzenlendi ve motorsporları tutkunlarını İzmir ve çevresinde buluşturdu. Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından organize edilen yarış, uzun yıllardır ralliseverler için sezonun açılış etkinliği olma özelliğini taşıyor. 2017 yılında da geleneği bozmayan Ege Rallisi, hem Türkiye Ralli Şampiyonası hem de farklı klasmanlara puan veren özel etaplarıyla dikkat çekti.
Ana sponsorluğunu Saygılı Rulman’ın üstlendiği organizasyon, iki gün boyunca yoğun seyirci ilgisiyle gerçekleşti. Katılım gösteren takımlar ve pilotlar, hem şehir içi özel etaplarda hem de zorlu doğa parkurlarında üstün performans sergileyerek motorsporlarının büyüleyici atmosferini bir kez daha yaşattı.
Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz Zafere Ulaştı
Yarışın genel klasmanında büyük bir mücadele yaşandı. TOK Sport WRT adına Ford Fiesta R5 ile start alan Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ekibi, kusursuz bir performansla ralliyi zirvede tamamladı. Avcıoğlu ve Korkmaz ikilisi, gerek teknik üstünlükleri gerekse istikrarlı sürüşleri sayesinde rakiplerinin önüne geçmeyi başardı.
Bu zafer, Avcıoğlu’nun kariyerinde önemli bir kilometre taşı olurken, TOK Sport WRT’nin de sezona güçlü bir başlangıç yapmasını sağladı.
Çukurova ve Bostancı İkincilikte
Genel klasmanda ikincilik ise BC Vision Motorsport takımından Burak Çukurova-Vedat Bostancı ekibine gitti. Skoda Fabia R5 ile mücadele eden ikili, etaplarda gösterdikleri tempoyla liderlik için ciddi bir tehdit oluştursa da yarışı ikinci sırada tamamladı. Çukurova ve Bostancı’nın bu performansı, sezonun geri kalanı için umut verici oldu.
Podyumun Üçüncüsü Avcı ve Gücenmez
Üçüncü basamakta ise Neo Motorspor adına yarışan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi yer aldı. Peugeot 208 T16 R5 ile mücadele eden Avcı ve Gücenmez, etaplarda sergiledikleri agresif ve seyirci dostu sürüşleriyle dikkat çektiler. Yarışın sonuna kadar podyum mücadelesinden kopmayan Neo Motorspor ekibi, üçüncülükle İzmir’den ayrıldı.
İki Çeker Birincisi Ümitcan Özdemir
Ege Rallisi 2017’de sınıflar bazında da çekişmeler yaşandı. Ford Fiesta R2T ile yarışan Ümitcan Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ikilisi, ralliyi en hızlı iki çeker otomobil olarak tamamladı. Ayrıca Sınıf 4 birinciliğinin de sahibi oldular.
- Sınıf 3: Renault Clio Ragnotti ile Hakan Ertarman-Yunus Emre Bol
- Sınıf 1: Alptekin Işıkalp-Selin Özgür
- Sınıf N: Mitsubishi Lancer EVO IX ile Adil Küçüksarı-Kerim Tar (Neo Motorspor)
Bu sonuçlarla birlikte farklı sınıflarda büyük bir çeşitlilik gözlendi ve rallinin rekabet seviyesi daha da arttı.
Kadın Pilotlar ve Co-Pilotlar
Rallinin önemli bölümlerinden biri de kadın katılımcıların gösterdiği başarılar oldu. Kadın pilotlar birincisi BC Vision Motorsport’tan Burcu Çetinkaya Bucak olurken, kadın co-pilotlar birinciliğini Osman Uğur ile yarışan Tuğba Bora kazandı. Bu sonuçlar, kadın sporcuların Türkiye ralli sahnesindeki güçlü varlığını bir kez daha ortaya koydu.
Historic Klasmanda Zafer Türkkan’ın
35 yaş üstü ralli otomobillerine açık Historic klasmanında ise nostaljik ve heyecan verici bir mücadele yaşandı.
- Birincilik: Parkur Racing takımından Burak Türkkan-Onur Aslan (Ford Escort MK2)
- Kategori 1 Birincisi: Levent Gür-Oytun Albayrak (Murat 131)
Historic kategorisindeki araçlar, seyircilere adeta geçmişe yolculuk ettirdi ve rallinin nostaljik ruhunu yaşattı.
Ege Rallisi’nin Türkiye Ralli Sporundaki Önemi
1990 yılından bu yana düzenlenen Ege Rallisi, Türk motorsporları takviminde özel bir yere sahip. İzmir merkezli etapları ve geniş katılımı ile hem sporcular hem de seyirciler için sezonun en heyecan verici açılış etkinliği olarak biliniyor. 2017 yılında da aynı heyecanı yaşatan organizasyon, hem Türkiye Ralli Şampiyonası hem de Türkiye Historic Rally Şampiyonası ve Renç Koçibey Ralli Kupası için puan verdi.
Sonuç ve Genel Değerlendirme
Ege Rallisi 2017, hem profesyonel pilotların mücadelesi hem de amatör sporcuların katılımıyla büyük bir motorsporları şölenine dönüştü. İzmir’in Bornova ve Kemalpaşa bölgelerinde gerçekleşen etaplar, hem seyirci dostu alanlar hem de teknik zorluklarıyla dikkat çekti.
Yarış sonunda Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ekibinin zafere ulaşması, sezonun geri kalanında rekabetin oldukça yüksek geçeceğini gösterdi. Sınıf bazındaki başarılar, kadın pilotların elde ettiği dereceler ve historic kategorinin nostaljik dokusu, Ege Rallisi’ni motorsporları kültürünün en renkli parçalarından biri haline getirdi.
Piston Kafalar Yorumu
İzmir’in sıcak atmosferinde Ege Rallisi’ni izlemek ayrı bir keyifti. Sizce sezonun devamında Avcıoğlu’nun liderliği sürer mi, yoksa Çukurova ve Avcı ikilisi onu zorlar mı?



