Perşembe, Mart 28, 2024
Haberler

Premium Markalar Arasındaki Rekabet DS 9 İle Kızışacak

Premium Markalar Arasındaki Rekabet DS 9 İle Kızışacak

DS 9 tüm pazarlara hitap eden yeni bir büyük sedan. Çok detaylı ve teknolojik olarak tasarlanan DS 9, hızlı değişen otomobil pazarında Fransız mükemmeliyetini özünde taşıyor. E-TENSE şarj edilebilen hibrit güç ünitesi sayesinde DS 9, gelecekte yürürlüğe girecek mevzuatlara uyumlu ve yerel emisyon salımı olmaksızın tamamen elektrikli sürüşe olanak sağlıyor.

DS 7 CROSSBACK ve DS 3 CROSSBACK’in yanı sıra bu yeni büyük sedan, Fransız premium markanın ürün gamının liderliğini üstlenecek. DS 9 ile DS Automobiles uzmanlığını, tasarımını, detaycılığını ve teknolojisini global olarak ifade ediyor.

Bu heyecan verici özellikleri ile DS 9, devraldığı mirasın, zanaatkarlığın ve yüksek teknolojinin mükemmel bir bileşimi, Fransız mükemmeliyetinin bir otomobilde yansımasını keşfetmek için bir davet niteliği taşıyor.

Şık bir silüet ile zarafet

4,93 metrelik uzunluğu, 1,85 metrelik genişliği ve 690 mm çapındaki tekerlekleri ile DS 9, sınıfındaki diğer sedan otomobillerden daha etkileyici. Otomobil, EMP2 platformunun uzun aks mesafeli, bir sedan otomobilde daha önce kullanılmamış versiyonunu kullanıyor ve bu, arka koltuk yolcularına ferah bir yaşam alanını sağlıyor.   Şık silüetini oldukça yatık arka camı ile birleştirdiğinde bir “fastback” tarzı sunuyor.

Güçlü bir ifadeye sahip ön tasarımı, DS WINGS – (DS Kanatları) tasarım detayları ve karakter katan bir yeni dokunuş kazanmış üç boyutlu elmas etkisine sahip ön ızgarası ile DS 9, DS Automobiles tasarım dilini yansıtmaya devam ediyor. Şimdiye kadar sadece iç mekan tasarımında kullanılan “Clous de Paris” işlemelerine sahip bir kılıç, motor kaputunun yüzeyini süslüyor.

DS 9, tavanının bitişinde kullandığı iki adet DS Feneri ismi verilen ışık konisi ile original 1955 DS’e bir gönderme yapıyor. Efsanevi sedandan ilham alan DS 9, bagaj çizgisinin altına konumlandırdığı yeni arka aydınlatma grubu ile güçlü bir duruş kazandırıyor.

Ön ızgaradan başlayarak motor kaputu, ön cam, tavan ve bagaj kapağına kadar kesintisiz devam eden akıcı tasarım çizgisine farlardan arka aydınlatma grubuna kadar yan yüzey üzerinde devam eden gergin bir tasarım çizgisi eşlik ediyor. Yan yüzeylerin karakeri, gövde rengine boyalı gizli kapı kolları ile kuvvetlendirilirken siyah renkli tavan, gücün zarafetini temsil ediyor.

Arka tasarımda her fonksiyonu bir tasarım detayına dönüştürme arzusu tabi ki çok belirgin. Arka çamurluklar, arma ve bagaj kapağı aynı akışkan tasarıma sahip. Bu tasarımın içine yüksek kontrastı ile bir derinlik hissi katan üç boyutlu arka aydınlatma grubu yerleştirilmiş. Yatay kılıçların üstüne konumlandırılmış olan bu grup, 1930’lardaki Fransız otomobil gövdesi üreticilerine saygı duruşu niteliğinde. Zarif bir inceliğe sahip üçüncü stop lambası ise arka tasarımın genişliğini vurgularken arka camın görsel etkisini güçlendiriyor.

E-TENSE: 360 beygir gücüne kadar bir hibrit gücü ve konforu

DS 9, satışa sunulduğu andan itibaren E-TENSE şarj edilebilen hibrit teknolojisini sunabilecek. Turbo beslemeli benzinli PureTech motora eşlik eden elektrik motoru sayesinde, 225 BG elde edilirken 11,9 kWh kapasiteli bir batarya, WLTP koşullarına göre 40 ila 50 km tam elektrikli sürüş menziline olanak sağlayacak.

Bu elektrik motoru, sekiz ileri oranlı otomatik şanzıman üzerinden 110 BG ve 320 Nm tork sunuyor. Bu elektrik motoru, kalkışlarda, herhangi bir hızda iken hızlanmaya destek amaçlı ya da 135 km/sa hıza kadar tam elektrikli sürüş sırasında kullanılabiliyor. Elektrikli sürüş modu, otomobil her çalıştırıldığında verimliliği artırmak adına otomatik olarak seçiliyor. Bir hibrit sürüş modu, tamamen elektrikli, tamamen benzinli ya da her iki güç kaynağının bir kombinasyonu olarak sürüş enerjisinin otomatik olarak kontrol edilebilmesini sağlıyor. Otomobilin sürücüsü ve yolcuları bu değişiklikleri neredeyse hiç hissetmiyor. E-TENSE Spor modu ise her iki güç kaynağının sürekli devrede olmasını sağlarken, gaz pedalı, vites değişim noktaları, direksiyon ve aktif süspansiyon sistemi üzerindeki ayar değişiklikleri ile sürüş keyfini ve otomobilin dinamik kabiliyetlerini kabin huzurunu bozmadan zirveye çıkartıyor.

Yavaşlama ve frenlemelerde devreye giren enerji geri kazanımı sistemi, isteğe bağlı olarak şanzımanın B sürüş konumuna alınarak kuvvetli bir motor freni oluşturacak şekilde de kullanılabiliyor. Bu sırada üretilen enerji, bataryanın şarj edilmesini sağlarken otomobilin verimliliğini artırıyor. Ek olarak, E-SAVE kullanım modu, yolculuğun daha ileri bir etabında kullanılmak üzere bataryada bulunan enerji düzeyinin korunmasını sağlıyor. Örneğin dur-kalk trafiğin olduğu bir etap ya da yerel yasalar gereği içten yanmalı motorların kullanılamadığı alanlar.

Otomobilin üzerindeki 7,4 kW gücündeki şarj ünitesi, bir ev, işyeri ya da halka açık şarj istasyonu yardımı ile 1,5 saat içerisinde bataryanın doldurulmasına olanak sağlıyor.

E-TENSE ve benzinden güç alan motor yelpazesi

Hibrit motor yelpazesi kısa bir süre sonra iki adet daha E-TENSE güç ünitesi kazanacak. Bunlardan bir tanesi 250 BG iken diğeri 360 BG akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi ile yere aktarabilen bir ünite.

Performansını ve yakıt ekonomisini DS 7 CROSSBACK’te ispatlamış olan 1,6 litre hacminde, 225 BG PureTech turbo beslemeli benzinli motor ise yelpazenin benzinli seçeneğini oluşturacak. Tüm motor seçenekleri, hızlı vites değişimi sağlayan sekiz ileri oranlı otomatik bir şanzıman eşliğinde sunulacak.

DS LOUNGE: Fransız lüks bilgi birikimi, otomobil yolculuğunu muhteşem bir deneyime dönüştürüyor.

Arka koltuklardaki konfor seviyesi, ön koltuklar ile aynı olsaydı nasıl olurdu? DS LOUNGE konsepti ile DS Automobiles, birinci sınıf deneyimi tüm DS 9 yolcularına sunuyor.

Orta konsolun tamamen nappa deri ile kaplanması, kaliteli malzemelerin geniş yüzeylere cömertçe yerleştirilmesi, ikonik saat kayışı dokusunun koltuk minderlerine uygulanması her noktasının detaylı bir şekilde ilgilenildiğini gösteriyor. Elmas kesim tasarımı ile yerleştirilmiş dokunmatik tuşlar, Alcantara® tavan döşemesi ve güneşlik kaplamaları, el işçiliği ile deri kaplanmış tavan tutamakları her noktasına dokunmanız, hissetmeniz ve takdir etmeniz için davette bulunuyor.

2,90 metrelik aks mesafesi sayesinde DS 9 arka koltuk yaşam alanında oldukça cömert. Isıtmalı, havalandırmalı ve masajlı arka koltukları ile sınıfında ilkleri sunuyor. Arka koltuk kol dayanağı, konfor üzerinde büyük rol oynamasının dışında daha üst segmentlerde rastlanan kaliteli deri kaplaması, USB bağlantıları içeren eşya gözü, koltuk masajı kumandaları ve farklı renk seçenekleri sunan ambiyans aydınlatması kumandalarını barındırıyor.

DS 9, bireysel konfor ifadesine yeni bir tanım getirip her koltuğun kendi yolcusunun isteklerine uyarlanabilmesini sağlıyor.

“DS Inspirations” tasarım konseptleri ile kişiselleştirin

Birinci sınıf konforu, “DS Inspirations” adı verilen tasarım konseptleri ile kişiselleştirme seçeneklerinde de kendisini gösteriyor. Her konsept, ismini Paris’ten alıyor ve deri ya da Alcantara® döşeme seçenekleri gibi farklı bir karakter gösteriyor. Zengin seçenekler sunmak mümkün. Örneğin DS Inspiration BASTILLE ve DS Inspiration RIVOLI ile sunulan deri döşemeler, DS Inspiration PERFORMANCE LINE ile sunulan Alcantara® döşemeler ya da DS Inspiration OPÉRA ile sunulan, ikonik saat kayışı dokulu yakut renkli Art nappa deri. Zirvedeki seçenekte imza niteliğinde sekiz farklı tema sunabilen ambiyans aydınlatması ve koltuklar ile aynı renkte yakut renkli deri ile tamamen kaplanmış direksiyon da sunuluyor.

Detaylara gösterilen özen, hassas zanaatkarlığın ve Fransız lüks bilgi birikiminin bir gereği. Elmas kesimi tasarımı ile yerleştirilmiş dokunmatik tuşlar, koltuklardaki saat kayışı dokusunu zevkli bir şekilde tamamlayan “inci dikişleri”, kapı içi ve orta konsol işçiliği bunların bazı örnekleri. Orta konsoldaki kumanda üniteleri Fransız yüksek saatçiliğinin “Clous de Paris” giyoş işlemelerine sahip. Bu dokunuş, 180 derece dönebilen B.R.M saatin orta konsolun tepe noktasını belirlemesinde de gözlenebiliyor.

Akustik konfor ve eğlence

Markanın lansmanından bu yana yapılan saha araştırmalarının sonucu olarak akustik ambiyans çeşitli özel önlemler ile dış mekan gürültülerinin yalıtılmasında yeni bir seviyeye yükseltildi. Akustik izolasyon sağlayan özel bir katman içeren camlar, burulma rijitliği yüksek bir gövde ve özel cam çerçeveleri ile birleştirildi. Yüksek rijitlik titreşimleri azaltırken diğer önlemler gürültünün iç mekana erişmesini engelliyor. Bu ortam, DS 9 için özel tasarlanmış, 14 hoparlörlü ve paslanmaz çelik kabin hoparlörü kapaklarına sahip FOCAL Electra® hi-fi ses sistemi ile daha da geliştirilebiliyor.

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, kamera destekli aktif süspansiyon sistemi

Bu akıllı süspansiyon sistemi, ön camın üstünde konumlandırılmış kamera ve çok sayıda sensör ile yoldaki kusurları sürekli gözler. Bu veriler milisaniyeler içinde her bir tekerleğin amortisörünü ayrı ayrı kumanda eden bilgisayara iletilir. Sertliği ya da yumuşaklığı anlık olarak ayarlanan amortisörler eşsiz konfor için sürekli çalışır. 21. Yüzyılın DS süspansiyonu, prestijli bir sedanın sükunet ve konforunuda, bir Grand Touring coupé’sinin dinamizmini de sunabilir.

Her zaman daha fazla teknoloji ile

Sınıfında çıta yüksekliğini belirleyen DS LOUNGE konseptinin yanı sıra DS 9, diğer DS Automobiles modellerinde olduğu gibi en güncel teknolojileri barındırıyor.

DS DRIVE ASSIST, yarı otonom sürüş yardım sistemi

DS DRIVE ASSIST ile DS 9 sürücüsünün ikinci seviye otonom sürüşü tecrübe etmesini sağlıyor. Uzun yolculukları daha az yorgunluk ve yüksek güvenlik seviyesi ile gerçekleştirmek mümkün oluyor. Otomobilin hızı, DS 9’un çevresindeki anlık duruma göre belirlenir. Sistem, DS 9’u şeridinin içerisinde sürücüsünün tercih ettiği bir çizgide tutar. 180 km/sa hıza kadar sürücüsünün gözetimi altında otomobilin yönlendirmesini ve hızını kontrol eder. Sürüş huzuru ve güvenliği üzerinde önemli katkı sağlar.

Hızın kontrolu, motora verilen güç talimatları ile fren sistemine kumanda edebilen adaptif hız sabitleyici sayesinde gerçekleşir. Bir çok yardımının yanı sıra trafik sıkışıklarında da sürücüye yardımcı olan bu teknoloji, üç saniyeden kısa duruşlarda otomobilin yeniden harekete geçişini de üstlenir. Daha uzun duruşlarda ise sürücüsünden çevre güvenliğine dair kısa bir komut bekleyen DS 9, sürücüsüne desteğe kaldığı yerden devam eder.

DS DRIVE ASSIST’in veri topladığı entegre kamera, şerit çizgilerini de gözlemler. Şerit çizgilerinin içinde kalmaya yardımcı olmanın ötesinde, sürücünün takip etmek istediği çizgiye de uyum sağlar (örneğin tam ortadan değil, soldaki ya da sağdaki şerit çizgisine yakın bir sürüç çizgisi). Sürücü kontrolu geri almak istediğinde direksiyonu sıkıca tutarak sistemi devre dışı bırakabilir. Şerit değişiklikleri sırasında da bu sistem geçici olarak devre dışı kalır.

DS PARK PILOT

DS PARK PILOT ile park manevraları şaşırtıcı bir kolaylığa sahip. Bu akıllı sistem, DS 9’un sığabileceği bir park boşluğunu, yanından 30 km/sa ve altı hızlarda geçerken tespit edebilir. Bu yardımcı teknoloji, dik ya da paralel park yeri boşluklarına kendi başına park edebilir. Bu sırada sürücünün direksiyon ya da pedallara müdahale etmesi gerekmez, sadece Park yardımcısının tuşunu basılı tutması yeterlidir. Otonom hareketin tehlike doğuracağı bir durumda tuşu bırakmak otomobili hemen durdurur.

DS GÜVENLİK

Uzun yolculuklar sırasında kısıtlı görüş koşulları tehlike ile eş anlamlıdır. Sürüş güvenliğini artırmak için DS GÜVENLİK konsepti, altı temel fonksiyon içeriyor: DS NIGHT VISION, gece görüş yardımcısı, DS DRIVER ATTENTION MONITORING, dikkat yardımcısı, DS ACTIVE LED VISION, aktif LED far sistemi, kör nokta yardımcısı, aktif fren yardımcısı ve gelişmiş trafik levhaları yardımcısı.

DS NIGHT VISION, gece görüş yardımcısı

Radyatör ızgarası içinde gizli olan kamera ile DS 9 yolu sürekli tarar. Bu sistem vücut sıcaklıkları sayesinde yayaları, bisikletlileri ve hayvanları 100 m mesafeden tanıyabilir ve sizi uyarabilir. Bu sayede tehlikelerden haberdar olup hızlıca reaksiyon verebilirsiniz. Sistem, saptadığı tehlikeyi geniş dijital gösterge tablosu ekranında sürücüye sunar ve tehlikenin yüksekliğine göre sarı ya da kırmızı çerçeveler ile uyarıda bulunur.

DS DRIVER ATTENTION MONITORING, dikkat yardımcısı

Gece ya da gündüz, bir grup sensör ve özel bir kamera sürücünün yorgunluk ya da dikkat dağınıklığı emareleri gösterip göstermediğini takip eder. Bu emareler yorgun göz kırpışları, dikkatin yol harici bir yere verilmesi, otomobilin sürüş çizgisinin yol çizgilerine uyumsuzluğu ya da otomobilin kumandalarına sürüş ile uyumsuz komutlar vermek. Tehlikenin farkına vardığında sistem sesli bir uyarı ile birlikte gösterge tablosunda durumu sürücüye bildirir.

DS ACTIVE LED VISION

Güzel bir tasarıma sahip olmasının dışında DS ACTIVE LED VISION, hız, yol ve hava koşullarına adapte olan bir ışık demeti sunar. Beş ana aydınlatma modu otomatik olarak seçilir. Park modu, şehir içi modu (sürüşe geçildikten beş saniye sonra ışık demeti genişler), şehir dışı modu (50 km/sa hız aşıldığında ışık demeti genişliği korurken menzili artıracak şekilde değişir), otoyol modu (110 km/sa hız aşıldığında ışık odağını yüksek menzile değiştirir), kötü hava koşulları modu (yan modüllerin aydınlatma güçleri artırılır ana projektörün gücü düşürülür. Daha yola odaklı ve yol çizgilerinin net aydınlatıldığı bir demet seçilir). Direksiyon açısına duyarlı far modülleri ve otomatik uzun far fonksiyonu farın akıllı özelliklerini tamamlar. Yolu anlık sürüş koşullarına göre aydınlatmak, sürücünün ve yolcuların güvenlik rezervini artırır.

Büyüyen bir pazar

Fransa’da tasarlanan ve Çin’de üretilecek olan DS 9, tüm pazarlarda satışa sunulacak. Türkiye pazarında yollara ilk çıkışı 2021’in ilk çeyreğinde gerçekleşecek.

Benzer Yazılar

  • Yayınlanan: Site Haberler ve Yorumlar

  • Üye
    #29652

    Premium Markalar Arasındaki Rekabet DS 9 İle Kızışacak

    Premium Markalar Arasındaki Rekabet DS 9 İle Kızışacak

    DS 9 tüm pazarlara hitap eden yeni bir büyük sedan. Çok detaylı ve teknolojik olarak tasarlanan DS 9, hızlı değişen otomobil pazarında Fransız mükemmeliyetini özünde taşıyor. E-TENSE şarj edilebilen hibrit güç ünitesi sayesinde DS 9, gelecekte yürürlüğe girecek mevzuatlara uyumlu ve yerel emisyon salımı olmaksızın tamamen elektrikli sürüşe olanak sağlıyor.

    DS 7 CROSSBACK ve DS 3 CROSSBACK’in yanı sıra bu yeni büyük sedan, Fransız premium markanın ürün gamının liderliğini üstlenecek. DS 9 ile DS Automobiles uzmanlığını, tasarımını, detaycılığını ve teknolojisini global olarak ifade ediyor.

    Bu heyecan verici özellikleri ile DS 9, devraldığı mirasın, zanaatkarlığın ve yüksek teknolojinin mükemmel bir bileşimi, Fransız mükemmeliyetinin bir otomobilde yansımasını keşfetmek için bir davet niteliği taşıyor.

    Şık bir silüet ile zarafet

    4,93 metrelik uzunluğu, 1,85 metrelik genişliği ve 690 mm çapındaki tekerlekleri ile DS 9, sınıfındaki diğer sedan otomobillerden daha etkileyici. Otomobil, EMP2 platformunun uzun aks mesafeli, bir sedan otomobilde daha önce kullanılmamış versiyonunu kullanıyor ve bu, arka koltuk yolcularına ferah bir yaşam alanını sağlıyor.   Şık silüetini oldukça yatık arka camı ile birleştirdiğinde bir “fastback” tarzı sunuyor.

    Güçlü bir ifadeye sahip ön tasarımı, DS WINGS – (DS Kanatları) tasarım detayları ve karakter katan bir yeni dokunuş kazanmış üç boyutlu elmas etkisine sahip ön ızgarası ile DS 9, DS Automobiles tasarım dilini yansıtmaya devam ediyor. Şimdiye kadar sadece iç mekan tasarımında kullanılan “Clous de Paris” işlemelerine sahip bir kılıç, motor kaputunun yüzeyini süslüyor.

    DS 9, tavanının bitişinde kullandığı iki adet DS Feneri ismi verilen ışık konisi ile original 1955 DS’e bir gönderme yapıyor. Efsanevi sedandan ilham alan DS 9, bagaj çizgisinin altına konumlandırdığı yeni arka aydınlatma grubu ile güçlü bir duruş kazandırıyor.

    Ön ızgaradan başlayarak motor kaputu, ön cam, tavan ve bagaj kapağına kadar kesintisiz devam eden akıcı tasarım çizgisine farlardan arka aydınlatma grubuna kadar yan yüzey üzerinde devam eden gergin bir tasarım çizgisi eşlik ediyor. Yan yüzeylerin karakeri, gövde rengine boyalı gizli kapı kolları ile kuvvetlendirilirken siyah renkli tavan, gücün zarafetini temsil ediyor.

    Arka tasarımda her fonksiyonu bir tasarım detayına dönüştürme arzusu tabi ki çok belirgin. Arka çamurluklar, arma ve bagaj kapağı aynı akışkan tasarıma sahip. Bu tasarımın içine yüksek kontrastı ile bir derinlik hissi katan üç boyutlu arka aydınlatma grubu yerleştirilmiş. Yatay kılıçların üstüne konumlandırılmış olan bu grup, 1930’lardaki Fransız otomobil gövdesi üreticilerine saygı duruşu niteliğinde. Zarif bir inceliğe sahip üçüncü stop lambası ise arka tasarımın genişliğini vurgularken arka camın görsel etkisini güçlendiriyor.

    E-TENSE: 360 beygir gücüne kadar bir hibrit gücü ve konforu

    DS 9, satışa sunulduğu andan itibaren E-TENSE şarj edilebilen hibrit teknolojisini sunabilecek. Turbo beslemeli benzinli PureTech motora eşlik eden elektrik motoru sayesinde, 225 BG elde edilirken 11,9 kWh kapasiteli bir batarya, WLTP koşullarına göre 40 ila 50 km tam elektrikli sürüş menziline olanak sağlayacak.

    Bu elektrik motoru, sekiz ileri oranlı otomatik şanzıman üzerinden 110 BG ve 320 Nm tork sunuyor. Bu elektrik motoru, kalkışlarda, herhangi bir hızda iken hızlanmaya destek amaçlı ya da 135 km/sa hıza kadar tam elektrikli sürüş sırasında kullanılabiliyor. Elektrikli sürüş modu, otomobil her çalıştırıldığında verimliliği artırmak adına otomatik olarak seçiliyor. Bir hibrit sürüş modu, tamamen elektrikli, tamamen benzinli ya da her iki güç kaynağının bir kombinasyonu olarak sürüş enerjisinin otomatik olarak kontrol edilebilmesini sağlıyor. Otomobilin sürücüsü ve yolcuları bu değişiklikleri neredeyse hiç hissetmiyor. E-TENSE Spor modu ise her iki güç kaynağının sürekli devrede olmasını sağlarken, gaz pedalı, vites değişim noktaları, direksiyon ve aktif süspansiyon sistemi üzerindeki ayar değişiklikleri ile sürüş keyfini ve otomobilin dinamik kabiliyetlerini kabin huzurunu bozmadan zirveye çıkartıyor.

    Yavaşlama ve frenlemelerde devreye giren enerji geri kazanımı sistemi, isteğe bağlı olarak şanzımanın B sürüş konumuna alınarak kuvvetli bir motor freni oluşturacak şekilde de kullanılabiliyor. Bu sırada üretilen enerji, bataryanın şarj edilmesini sağlarken otomobilin verimliliğini artırıyor. Ek olarak, E-SAVE kullanım modu, yolculuğun daha ileri bir etabında kullanılmak üzere bataryada bulunan enerji düzeyinin korunmasını sağlıyor. Örneğin dur-kalk trafiğin olduğu bir etap ya da yerel yasalar gereği içten yanmalı motorların kullanılamadığı alanlar.

    Otomobilin üzerindeki 7,4 kW gücündeki şarj ünitesi, bir ev, işyeri ya da halka açık şarj istasyonu yardımı ile 1,5 saat içerisinde bataryanın doldurulmasına olanak sağlıyor.

    E-TENSE ve benzinden güç alan motor yelpazesi

    Hibrit motor yelpazesi kısa bir süre sonra iki adet daha E-TENSE güç ünitesi kazanacak. Bunlardan bir tanesi 250 BG iken diğeri 360 BG akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi ile yere aktarabilen bir ünite.

    Performansını ve yakıt ekonomisini DS 7 CROSSBACK’te ispatlamış olan 1,6 litre hacminde, 225 BG PureTech turbo beslemeli benzinli motor ise yelpazenin benzinli seçeneğini oluşturacak. Tüm motor seçenekleri, hızlı vites değişimi sağlayan sekiz ileri oranlı otomatik bir şanzıman eşliğinde sunulacak.

    DS LOUNGE: Fransız lüks bilgi birikimi, otomobil yolculuğunu muhteşem bir deneyime dönüştürüyor.

    Arka koltuklardaki konfor seviyesi, ön koltuklar ile aynı olsaydı nasıl olurdu? DS LOUNGE konsepti ile DS Automobiles, birinci sınıf deneyimi tüm DS 9 yolcularına sunuyor.

    Orta konsolun tamamen nappa deri ile kaplanması, kaliteli malzemelerin geniş yüzeylere cömertçe yerleştirilmesi, ikonik saat kayışı dokusunun koltuk minderlerine uygulanması her noktasının detaylı bir şekilde ilgilenildiğini gösteriyor. Elmas kesim tasarımı ile yerleştirilmiş dokunmatik tuşlar, Alcantara® tavan döşemesi ve güneşlik kaplamaları, el işçiliği ile deri kaplanmış tavan tutamakları her noktasına dokunmanız, hissetmeniz ve takdir etmeniz için davette bulunuyor.

    2,90 metrelik aks mesafesi sayesinde DS 9 arka koltuk yaşam alanında oldukça cömert. Isıtmalı, havalandırmalı ve masajlı arka koltukları ile sınıfında ilkleri sunuyor. Arka koltuk kol dayanağı, konfor üzerinde büyük rol oynamasının dışında daha üst segmentlerde rastlanan kaliteli deri kaplaması, USB bağlantıları içeren eşya gözü, koltuk masajı kumandaları ve farklı renk seçenekleri sunan ambiyans aydınlatması kumandalarını barındırıyor.

    DS 9, bireysel konfor ifadesine yeni bir tanım getirip her koltuğun kendi yolcusunun isteklerine uyarlanabilmesini sağlıyor.

    “DS Inspirations” tasarım konseptleri ile kişiselleştirin

    Birinci sınıf konforu, “DS Inspirations” adı verilen tasarım konseptleri ile kişiselleştirme seçeneklerinde de kendisini gösteriyor. Her konsept, ismini Paris’ten alıyor ve deri ya da Alcantara® döşeme seçenekleri gibi farklı bir karakter gösteriyor. Zengin seçenekler sunmak mümkün. Örneğin DS Inspiration BASTILLE ve DS Inspiration RIVOLI ile sunulan deri döşemeler, DS Inspiration PERFORMANCE LINE ile sunulan Alcantara® döşemeler ya da DS Inspiration OPÉRA ile sunulan, ikonik saat kayışı dokulu yakut renkli Art nappa deri. Zirvedeki seçenekte imza niteliğinde sekiz farklı tema sunabilen ambiyans aydınlatması ve koltuklar ile aynı renkte yakut renkli deri ile tamamen kaplanmış direksiyon da sunuluyor.

    Detaylara gösterilen özen, hassas zanaatkarlığın ve Fransız lüks bilgi birikiminin bir gereği. Elmas kesimi tasarımı ile yerleştirilmiş dokunmatik tuşlar, koltuklardaki saat kayışı dokusunu zevkli bir şekilde tamamlayan “inci dikişleri”, kapı içi ve orta konsol işçiliği bunların bazı örnekleri. Orta konsoldaki kumanda üniteleri Fransız yüksek saatçiliğinin “Clous de Paris” giyoş işlemelerine sahip. Bu dokunuş, 180 derece dönebilen B.R.M saatin orta konsolun tepe noktasını belirlemesinde de gözlenebiliyor.

    Akustik konfor ve eğlence

    Markanın lansmanından bu yana yapılan saha araştırmalarının sonucu olarak akustik ambiyans çeşitli özel önlemler ile dış mekan gürültülerinin yalıtılmasında yeni bir seviyeye yükseltildi. Akustik izolasyon sağlayan özel bir katman içeren camlar, burulma rijitliği yüksek bir gövde ve özel cam çerçeveleri ile birleştirildi. Yüksek rijitlik titreşimleri azaltırken diğer önlemler gürültünün iç mekana erişmesini engelliyor. Bu ortam, DS 9 için özel tasarlanmış, 14 hoparlörlü ve paslanmaz çelik kabin hoparlörü kapaklarına sahip FOCAL Electra® hi-fi ses sistemi ile daha da geliştirilebiliyor.

    DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, kamera destekli aktif süspansiyon sistemi

    Bu akıllı süspansiyon sistemi, ön camın üstünde konumlandırılmış kamera ve çok sayıda sensör ile yoldaki kusurları sürekli gözler. Bu veriler milisaniyeler içinde her bir tekerleğin amortisörünü ayrı ayrı kumanda eden bilgisayara iletilir. Sertliği ya da yumuşaklığı anlık olarak ayarlanan amortisörler eşsiz konfor için sürekli çalışır. 21. Yüzyılın DS süspansiyonu, prestijli bir sedanın sükunet ve konforunuda, bir Grand Touring coupé’sinin dinamizmini de sunabilir.

    Her zaman daha fazla teknoloji ile

    Sınıfında çıta yüksekliğini belirleyen DS LOUNGE konseptinin yanı sıra DS 9, diğer DS Automobiles modellerinde olduğu gibi en güncel teknolojileri barındırıyor.

    DS DRIVE ASSIST, yarı otonom sürüş yardım sistemi

    DS DRIVE ASSIST ile DS 9 sürücüsünün ikinci seviye otonom sürüşü tecrübe etmesini sağlıyor. Uzun yolculukları daha az yorgunluk ve yüksek güvenlik seviyesi ile gerçekleştirmek mümkün oluyor. Otomobilin hızı, DS 9’un çevresindeki anlık duruma göre belirlenir. Sistem, DS 9’u şeridinin içerisinde sürücüsünün tercih ettiği bir çizgide tutar. 180 km/sa hıza kadar sürücüsünün gözetimi altında otomobilin yönlendirmesini ve hızını kontrol eder. Sürüş huzuru ve güvenliği üzerinde önemli katkı sağlar.

    Hızın kontrolu, motora verilen güç talimatları ile fren sistemine kumanda edebilen adaptif hız sabitleyici sayesinde gerçekleşir. Bir çok yardımının yanı sıra trafik sıkışıklarında da sürücüye yardımcı olan bu teknoloji, üç saniyeden kısa duruşlarda otomobilin yeniden harekete geçişini de üstlenir. Daha uzun duruşlarda ise sürücüsünden çevre güvenliğine dair kısa bir komut bekleyen DS 9, sürücüsüne desteğe kaldığı yerden devam eder.

    DS DRIVE ASSIST’in veri topladığı entegre kamera, şerit çizgilerini de gözlemler. Şerit çizgilerinin içinde kalmaya yardımcı olmanın ötesinde, sürücünün takip etmek istediği çizgiye de uyum sağlar (örneğin tam ortadan değil, soldaki ya da sağdaki şerit çizgisine yakın bir sürüç çizgisi). Sürücü kontrolu geri almak istediğinde direksiyonu sıkıca tutarak sistemi devre dışı bırakabilir. Şerit değişiklikleri sırasında da bu sistem geçici olarak devre dışı kalır.

    DS PARK PILOT

    DS PARK PILOT ile park manevraları şaşırtıcı bir kolaylığa sahip. Bu akıllı sistem, DS 9’un sığabileceği bir park boşluğunu, yanından 30 km/sa ve altı hızlarda geçerken tespit edebilir. Bu yardımcı teknoloji, dik ya da paralel park yeri boşluklarına kendi başına park edebilir. Bu sırada sürücünün direksiyon ya da pedallara müdahale etmesi gerekmez, sadece Park yardımcısının tuşunu basılı tutması yeterlidir. Otonom hareketin tehlike doğuracağı bir durumda tuşu bırakmak otomobili hemen durdurur.

    DS GÜVENLİK

    Uzun yolculuklar sırasında kısıtlı görüş koşulları tehlike ile eş anlamlıdır. Sürüş güvenliğini artırmak için DS GÜVENLİK konsepti, altı temel fonksiyon içeriyor: DS NIGHT VISION, gece görüş yardımcısı, DS DRIVER ATTENTION MONITORING, dikkat yardımcısı, DS ACTIVE LED VISION, aktif LED far sistemi, kör nokta yardımcısı, aktif fren yardımcısı ve gelişmiş trafik levhaları yardımcısı.

    DS NIGHT VISION, gece görüş yardımcısı

    Radyatör ızgarası içinde gizli olan kamera ile DS 9 yolu sürekli tarar. Bu sistem vücut sıcaklıkları sayesinde yayaları, bisikletlileri ve hayvanları 100 m mesafeden tanıyabilir ve sizi uyarabilir. Bu sayede tehlikelerden haberdar olup hızlıca reaksiyon verebilirsiniz. Sistem, saptadığı tehlikeyi geniş dijital gösterge tablosu ekranında sürücüye sunar ve tehlikenin yüksekliğine göre sarı ya da kırmızı çerçeveler ile uyarıda bulunur.

    DS DRIVER ATTENTION MONITORING, dikkat yardımcısı

    Gece ya da gündüz, bir grup sensör ve özel bir kamera sürücünün yorgunluk ya da dikkat dağınıklığı emareleri gösterip göstermediğini takip eder. Bu emareler yorgun göz kırpışları, dikkatin yol harici bir yere verilmesi, otomobilin sürüş çizgisinin yol çizgilerine uyumsuzluğu ya da otomobilin kumandalarına sürüş ile uyumsuz komutlar vermek. Tehlikenin farkına vardığında sistem sesli bir uyarı ile birlikte gösterge tablosunda durumu sürücüye bildirir.

    DS ACTIVE LED VISION

    Güzel bir tasarıma sahip olmasının dışında DS ACTIVE LED VISION, hız, yol ve hava koşullarına adapte olan bir ışık demeti sunar. Beş ana aydınlatma modu otomatik olarak seçilir. Park modu, şehir içi modu (sürüşe geçildikten beş saniye sonra ışık demeti genişler), şehir dışı modu (50 km/sa hız aşıldığında ışık demeti genişliği korurken menzili artıracak şekilde değişir), otoyol modu (110 km/sa hız aşıldığında ışık odağını yüksek menzile değiştirir), kötü hava koşulları modu (yan modüllerin aydınlatma güçleri artırılır ana projektörün gücü düşürülür. Daha yola odaklı ve yol çizgilerinin net aydınlatıldığı bir demet seçilir). Direksiyon açısına duyarlı far modülleri ve otomatik uzun far fonksiyonu farın akıllı özelliklerini tamamlar. Yolu anlık sürüş koşullarına göre aydınlatmak, sürücünün ve yolcuların güvenlik rezervini artırır.

    Büyüyen bir pazar

    Fransa’da tasarlanan ve Çin’de üretilecek olan DS 9, tüm pazarlarda satışa sunulacak. Türkiye pazarında yollara ilk çıkışı 2021’in ilk çeyreğinde gerçekleşecek.

    [gallery columns="2" link="file" size="large" ids="14641,14642,14643,14644"]Premium Markalar Arasındaki Rekabet DS 9 İle Kızışacak DS 9 tüm pazarlara hitap eden yeni bir büyük sedan. Çok detaylı ve teknolojik olarak tasarlanan
    [See the full post at: Premium Markalar Arasındaki Rekabet DS 9 İle Kızışacak]

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.