Haberler

Pirelli Yılda 1 Milyon Euro Yakıt Tasarrufu Sağlayacak

Pirelli, Avea’nın çözüm ortaklığıyla ağır vasıta lastikleri için geliştirdiği Yenilikçi Sürüş Teknolojisi CyberFleet’i  bu ay  pazara sunuyor.

Yenilikçi sürüş teknolojisi CyberFleet, lastiğin içine yerleştirilen sensörler sayesinde hava basıncı, ısı gibi lastiklerle ilgili  güncel durum ve bilgileri, Avea altyapısı üzerinden kesintisiz bir iletişimle sürücüye ve filo yöneticisine anında aktarıyor.

Bu yeni teknolojiyle bir filo araç başına yılda 1000 Euro yakıt tasarrufu elde edebilecek. 2014 sonunda 1.000 araca ulaşması hedeflenen proje kapsamında 1 milyon Euro yakıt tasarrufu, 2 bin ton daha az  karbon salınımı (CO²) ile çevreye katkı, yol ve yük güvenliği sağlanacak

Dünya lansmanı geçtiğimiz aylarda yapılan ve  patenti Pirelli’ye ait CyberFleet teknolojisinin Türkiye tanıtımının yapıldığı basın toplantısı, Pirelli Başkan Yardımcısı Alberto Pirelli, Pirelli CEO’su Mete Ekin, Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman, Pirelli Grubu Ağır Vasıta Lastikleri Pazarlama Direktörü Alberto Vigano  ve  Pirelli Türkiye Ticaret Direktörü Aşkın Bedük’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Pirelli’nin kurucusu Giovanni Battista Pirelli’nin torunu da olan Alberto Pirelli, toplantı kapsamında yaptığı açıklamada,Türkiye’nin gelişen ekonomisi ve coğrafi konumuyla kendilerinin önem ve öncelik verdikleri bir pazar olduğuna dikkat çekerek; “Cybeer Fleet Teknolojisi’yle alanımızda yine bir fark yaratmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu teknolojinin öncelikli olarak Türkiye pazarında satışa sunulmasıysa bölgeye ve bu pazara verdiğimiz önemin bir göstergesidir” dedi.

Kullanıcıların daha güvenli, filoların ise daha ekonomik sürüş elde edeceği CyberFleet teknolojisi ile lastiklerin içerisine yerleştirilen sensörler sayesinde lastik hava basıncı, lastik  ısısı gibi güvenliği, yakıt tüketimini ve çevresel etkileri önemli ölçüde etkileyen bilgiler, sürücüye ve filo yöneticisine aktarılacak. Avea altyapısı üzerinden kesintisiz iletişimle çalışan sistem sayesinde hem araç kullanıcısı hem de filo yöneticisi kısa sürede lastikler hakkında bilgi sahibi olarak gerekli tedbirleri alabilecek.

Dünyada ve Türkiye’de bir ilk olan CyberFleet teknolojisi, yakıt tasarrufunun yanı sıra, lastiklerde oluşabilecek problemleri de minimuma indirerek; dayanıklılık süresini uzatıyor ve kazaların azalmasını sağlıyor.

Bir filonun araç başına yılda 1.000 Euro yakıt tasarrufu elde edebileceği yeni teknolojiyle 2014 sonunda 1.000 araca ulaşması hedeflenen projede;  bu sayede 1 milyon Euro yakıt tasarrufu, 2 bin ton daha az karbon salınımı (CO²) salınımı ile çevreye katkı, yol ve yük güvenliği sağlanacak.

Lastiklerin tüm dünyada trafik kazalarının sebeplerinde ikinci sırada yer aldığı ve Türkiye’de araçlarda mekanik kusurdan meydana gelen kazaların yüzde 60’ının lastiklerden meydana gelmesiyse, lastikler hakkındaki hava basıncı ve ısı bilgilerinin sürücülere aktarılmasının güvenlik açısından taşıdığı önemi ortaya koyuyor.

Basın toplantısı kapsamında CyberFleet teknolojisinin gelecek için önemine dikkat çeken Türk Pirelli CEO’su Mete Ekin yeni teknoloji hakkında; “Ciromuzun %3’ünü Ar-Ge yatırımlarına harcıyor ve güvenlik, ekonomi ile çevreciliği ön planda tutarak tüketicilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Günümüzde filoların ve lojistik firmalarının en büyük maliyet kalemini yakıt tüketimi oluşturuyor. Dünyada ve Türkiye’de bir ilk olan CyberFleet ile yakıt tüketimi ve güvenliğinin en önemli etkenlerinden biri olan lastik hava basıncını sürücülere ileterek, yakıt ekonomisine ve kazaların azalmasına katkıda bulunuyoruz. Günümüzde, ürünlerin teknolojik özelliklerinin yanı sıra sunduğunuz hizmet de çok büyük önem taşıyor. Yenilikçi teknolojileriyle adından söz ettiren bir marka olarak bu proje için en az bizim kadar teknolojik ve yenilikçi bir iş ortağıyla yola çıkmamız tesadüf değil. Avea’nın güçlü iletişim altyapısı sayesinde, bu bilgileri kolaylıkla tüketicilerimize iletebileceğiz” dedi.

CyberFleet teknolojisinin, son yıllarda ivme kazanan Makineler Arası İletişim’in (M2M) başarılı bir örneği olduğunu vurgulayan  Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman; “M2M, kullanıldığı sektörlerde milyonlarca dolar tasarrufu beraberinde getiriyor. M2M’in ekonomiye sağladığı fayda, kullanım kolaylığı, güvenlik, çevreye katkısıyla ilgili farkındalık arttıkça Türkiye’de pazar giderek büyüyor. Pazarda kullanılan SIM kart sayısının, 4-5 yıl içerisinde 5 kat artmasını bekliyoruz. Ülkemizde M2M’in en çok kullanıldığı alanlardan biri, bugünkü projemizi de kapsayan araç takip sistemleri. Bu alana baktığımızda; toplam 430 bin araçta kullanılan sistem sayesinde yıllık 1 milyar Lira civarında tasarruf edildiğini görüyoruz” dedi.

Türkiye’nin alanında ilk ve tek lisanslı Ar-Ge merkezine sahip operatörü olarak, M2M konusunda önemli projelere imza attıklarını ve atmaya da devam edecekleri noktasının altını çizen Tunç Taşman; “Geçen yıl M2M alanında pazar büyüme oranını 2, aktivasyon oranını ise 1,5 katına çıkardık. Türkiye’nin en büyük araç takip ve mobil sağlık projelerini hayata geçirdik. Pirelli ile gerçekleştirdiğimiz CyberFleet  teknolojisinde de sistemin tam kalbinde yer alıyoruz. Filo araçlarına taktığımız SIM kart sayesinde, lastiklerle ilgili tüm güncel durum ve bilgileri, araçtan alınan tüm verileri Avea ağı üzerinden kesintisiz bir iletişimle sunuculara taşıyoruz. Avea altyapısı ve teknolojisi ile Pirelli lastikleri, filonun her türlü sıkıntısını anında takip sistemine iletebilme yeteneğiyle donatılıyor ve karşılaşılabilecek olası tüm zararlara karşı filoyu koruyor” dedi.

Pirelli Ağır Vasıta Lastikleri Pazarlama Direktörü Alberto Vigano CyberFleet teknolojisi için; “CyberFleet, insan hayatını kolaylaştırmak ve daha güvenli hale getirmek için geliştirdiğimiz bir ürün. Ne yazık ki, bakımsız lastiklerden dolayı birçok trafik kazası meydana geliyor. Bu teknolojyle kullanım sırasında lastikler hakkında bilgilerin aktarılmasıyla güvenliği artırmayı, taşıma maliyetlerinin azaltılmasını ve daha az yakıt kullanarak çevreye katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Maliyet açısından bakıldığında ise, CyberFleet teknolojisi bir filonun üç ana maliyetine odaklanıyor: Yakıt tüketimi, lastikler, tamir ve bakım. Bunların tümünün etki ettiği alan ise, bir filonun tüm maliyetlerinin yaklaşık yüzde 40’ını oluşturuyor.

Pirelli’nin 2012 yılında Frost & Sullivan araştırma şirketiyle Avrupa genelinde yaptığı filo araştırması sonuçlarına göre; orta dereceli ve büyük filoların yüzde 70’inden fazlası daha az yakıt tüketimi hedeflerini tutturmayı amaçlayarak, artan maliyetleri azaltmak için önlem alıyor. Bu önlemler arasında güvenli sürüş eğitimleri, araçların değiştirilmesi, daha iyi filo yönetimi ve daha fazla tasarruf sağlayan ve daha düşük dönme direncine sahip lastiklerin satın alınması da bulunuyor.

Türkiye’de de karayolu taşımacılığı yapan firmaların en büyük gider kalemini yakıt maliyetlerinin oluşturması ile artan yakıt fiyatları firmaları gittikçe zorluyor. Lastik hava basıncı ortalama yüzde 10 düşük olan bir lastik, kullanılması gereken normal basınç değerine göre, araç başına yılda yüzde 0,8’lik bir ekstra maliyet getiriyor. Bu ise yılda araç başına 500 Euro’luk artı bir maliyet, çevreye olumsuz etki ve düşük kilometre performansı anlamına geliyor.pirelli-aveanin-cozum-ortakligiyla-agir-vasita-lastikleri-icin-gelistirdigi-yenilikci-surus-teknolojisi-cyberfleeti-bu-ay-pazara-sunuyor

CyberFleet ise düşük yakıt tüketimi ve uzun lastik ömrü sayesinde bir yılda araç başına 1000 Euro’dan fazla tasarruf sağlanmasını mümkün kılıyor. Filo yönetimi açısından, gerçek zamanlı takip edilen lastik hava basıncı ve ısı izleme özelliği sayesinde CyberFleet, sadece işletme maliyetlerini azaltmakla kalmıyor; aynı zamanda karbon salınımının  azalmasına ve hava basıncını sürekli kontrol altında tutarak sürüş güvenliğine önemli katkılarda bulunuyor.

CyberFleet gerçek sürüş koşullarında testlerini başarıyla tamamlayarak teknolojisini ve güvenliğini de kanıtlamış durumda. 2012 yılı boyunca CyberFleet sensörleri, Almanya, İsveç, İtalya, Türkiye ve Brezilya’da toplam 660 adet lastiğe monte edilmiş olarak, 77 ağır  vasıtada, yaklaşık 30 milyon kilometrede test edildi. Testler CyberFleet sensörleri ile yakıt masraflarının bir yıl boyunca araç başına yaklaşık 1.000 Euro azaltıldığını ortaya koydu (her ülkedeki yakıt fiyatlarına bağlı olarak). Türkiye’de ise Aralık 2012’den itibaren gerçekleştirilen testlerde, toplam 204.768 kilometrede 24 sensörlü lastik test edildi.

Ipad uygulaması da var

CyberFleet teknolojisi SoftTech tarafından geliştirilen mobil uygulama sayesinde, Ipad’lerden de takip edilebilecek. Proje dahilinde verimli mobilite için ek bir araç olarak geliştirilen uygulamayla filo yöneticileri her yerden bilgiye ulaşabilirken; araç sürücüsü de araç mahallinden gerçek zamanlı araç takibi yapabilecek.

Benzer Yazılar

  • Yayınlanan: Site Haberler ve Yorumlar

  • Üye
    #35995

    Pirelli Yılda 1 Milyon Euro Yakıt Tasarrufu Sağlayacak

    Pirelli, Avea’nın çözüm ortaklığıyla ağır vasıta lastikleri için geliştirdiği Yenilikçi Sürüş Teknolojisi CyberFleet’i  bu ay  pazara sunuyor.

    Yenilikçi sürüş teknolojisi CyberFleet, lastiğin içine yerleştirilen sensörler sayesinde hava basıncı, ısı gibi lastiklerle ilgili  güncel durum ve bilgileri, Avea altyapısı üzerinden kesintisiz bir iletişimle sürücüye ve filo yöneticisine anında aktarıyor.

    Bu yeni teknolojiyle bir filo araç başına yılda 1000 Euro yakıt tasarrufu elde edebilecek. 2014 sonunda 1.000 araca ulaşması hedeflenen proje kapsamında 1 milyon Euro yakıt tasarrufu, 2 bin ton daha az  karbon salınımı (CO²) ile çevreye katkı, yol ve yük güvenliği sağlanacak

    Dünya lansmanı geçtiğimiz aylarda yapılan ve  patenti Pirelli’ye ait CyberFleet teknolojisinin Türkiye tanıtımının yapıldığı basın toplantısı, Pirelli Başkan Yardımcısı Alberto Pirelli, Pirelli CEO’su Mete Ekin, Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman, Pirelli Grubu Ağır Vasıta Lastikleri Pazarlama Direktörü Alberto Vigano  ve  Pirelli Türkiye Ticaret Direktörü Aşkın Bedük’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

    Pirelli’nin kurucusu Giovanni Battista Pirelli’nin torunu da olan Alberto Pirelli, toplantı kapsamında yaptığı açıklamada,Türkiye’nin gelişen ekonomisi ve coğrafi konumuyla kendilerinin önem ve öncelik verdikleri bir pazar olduğuna dikkat çekerek; “Cybeer Fleet Teknolojisi’yle alanımızda yine bir fark yaratmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu teknolojinin öncelikli olarak Türkiye pazarında satışa sunulmasıysa bölgeye ve bu pazara verdiğimiz önemin bir göstergesidir” dedi.

    Kullanıcıların daha güvenli, filoların ise daha ekonomik sürüş elde edeceği CyberFleet teknolojisi ile lastiklerin içerisine yerleştirilen sensörler sayesinde lastik hava basıncı, lastik  ısısı gibi güvenliği, yakıt tüketimini ve çevresel etkileri önemli ölçüde etkileyen bilgiler, sürücüye ve filo yöneticisine aktarılacak. Avea altyapısı üzerinden kesintisiz iletişimle çalışan sistem sayesinde hem araç kullanıcısı hem de filo yöneticisi kısa sürede lastikler hakkında bilgi sahibi olarak gerekli tedbirleri alabilecek.

    Dünyada ve Türkiye’de bir ilk olan CyberFleet teknolojisi, yakıt tasarrufunun yanı sıra, lastiklerde oluşabilecek problemleri de minimuma indirerek; dayanıklılık süresini uzatıyor ve kazaların azalmasını sağlıyor.

    Bir filonun araç başına yılda 1.000 Euro yakıt tasarrufu elde edebileceği yeni teknolojiyle 2014 sonunda 1.000 araca ulaşması hedeflenen projede;  bu sayede 1 milyon Euro yakıt tasarrufu, 2 bin ton daha az karbon salınımı (CO²) salınımı ile çevreye katkı, yol ve yük güvenliği sağlanacak.

    Lastiklerin tüm dünyada trafik kazalarının sebeplerinde ikinci sırada yer aldığı ve Türkiye’de araçlarda mekanik kusurdan meydana gelen kazaların yüzde 60’ının lastiklerden meydana gelmesiyse, lastikler hakkındaki hava basıncı ve ısı bilgilerinin sürücülere aktarılmasının güvenlik açısından taşıdığı önemi ortaya koyuyor.

    Basın toplantısı kapsamında CyberFleet teknolojisinin gelecek için önemine dikkat çeken Türk Pirelli CEO’su Mete Ekin yeni teknoloji hakkında; “Ciromuzun %3’ünü Ar-Ge yatırımlarına harcıyor ve güvenlik, ekonomi ile çevreciliği ön planda tutarak tüketicilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Günümüzde filoların ve lojistik firmalarının en büyük maliyet kalemini yakıt tüketimi oluşturuyor. Dünyada ve Türkiye’de bir ilk olan CyberFleet ile yakıt tüketimi ve güvenliğinin en önemli etkenlerinden biri olan lastik hava basıncını sürücülere ileterek, yakıt ekonomisine ve kazaların azalmasına katkıda bulunuyoruz. Günümüzde, ürünlerin teknolojik özelliklerinin yanı sıra sunduğunuz hizmet de çok büyük önem taşıyor. Yenilikçi teknolojileriyle adından söz ettiren bir marka olarak bu proje için en az bizim kadar teknolojik ve yenilikçi bir iş ortağıyla yola çıkmamız tesadüf değil. Avea’nın güçlü iletişim altyapısı sayesinde, bu bilgileri kolaylıkla tüketicilerimize iletebileceğiz” dedi.

    CyberFleet teknolojisinin, son yıllarda ivme kazanan Makineler Arası İletişim’in (M2M) başarılı bir örneği olduğunu vurgulayan  Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman; “M2M, kullanıldığı sektörlerde milyonlarca dolar tasarrufu beraberinde getiriyor. M2M’in ekonomiye sağladığı fayda, kullanım kolaylığı, güvenlik, çevreye katkısıyla ilgili farkındalık arttıkça Türkiye’de pazar giderek büyüyor. Pazarda kullanılan SIM kart sayısının, 4-5 yıl içerisinde 5 kat artmasını bekliyoruz. Ülkemizde M2M’in en çok kullanıldığı alanlardan biri, bugünkü projemizi de kapsayan araç takip sistemleri. Bu alana baktığımızda; toplam 430 bin araçta kullanılan sistem sayesinde yıllık 1 milyar Lira civarında tasarruf edildiğini görüyoruz” dedi.

    Türkiye’nin alanında ilk ve tek lisanslı Ar-Ge merkezine sahip operatörü olarak, M2M konusunda önemli projelere imza attıklarını ve atmaya da devam edecekleri noktasının altını çizen Tunç Taşman; “Geçen yıl M2M alanında pazar büyüme oranını 2, aktivasyon oranını ise 1,5 katına çıkardık. Türkiye’nin en büyük araç takip ve mobil sağlık projelerini hayata geçirdik. Pirelli ile gerçekleştirdiğimiz CyberFleet  teknolojisinde de sistemin tam kalbinde yer alıyoruz. Filo araçlarına taktığımız SIM kart sayesinde, lastiklerle ilgili tüm güncel durum ve bilgileri, araçtan alınan tüm verileri Avea ağı üzerinden kesintisiz bir iletişimle sunuculara taşıyoruz. Avea altyapısı ve teknolojisi ile Pirelli lastikleri, filonun her türlü sıkıntısını anında takip sistemine iletebilme yeteneğiyle donatılıyor ve karşılaşılabilecek olası tüm zararlara karşı filoyu koruyor” dedi.

    Pirelli Ağır Vasıta Lastikleri Pazarlama Direktörü Alberto Vigano CyberFleet teknolojisi için; “CyberFleet, insan hayatını kolaylaştırmak ve daha güvenli hale getirmek için geliştirdiğimiz bir ürün. Ne yazık ki, bakımsız lastiklerden dolayı birçok trafik kazası meydana geliyor. Bu teknolojyle kullanım sırasında lastikler hakkında bilgilerin aktarılmasıyla güvenliği artırmayı, taşıma maliyetlerinin azaltılmasını ve daha az yakıt kullanarak çevreye katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

    Maliyet açısından bakıldığında ise, CyberFleet teknolojisi bir filonun üç ana maliyetine odaklanıyor: Yakıt tüketimi, lastikler, tamir ve bakım. Bunların tümünün etki ettiği alan ise, bir filonun tüm maliyetlerinin yaklaşık yüzde 40’ını oluşturuyor.

    Pirelli’nin 2012 yılında Frost & Sullivan araştırma şirketiyle Avrupa genelinde yaptığı filo araştırması sonuçlarına göre; orta dereceli ve büyük filoların yüzde 70’inden fazlası daha az yakıt tüketimi hedeflerini tutturmayı amaçlayarak, artan maliyetleri azaltmak için önlem alıyor. Bu önlemler arasında güvenli sürüş eğitimleri, araçların değiştirilmesi, daha iyi filo yönetimi ve daha fazla tasarruf sağlayan ve daha düşük dönme direncine sahip lastiklerin satın alınması da bulunuyor.

    Türkiye’de de karayolu taşımacılığı yapan firmaların en büyük gider kalemini yakıt maliyetlerinin oluşturması ile artan yakıt fiyatları firmaları gittikçe zorluyor. Lastik hava basıncı ortalama yüzde 10 düşük olan bir lastik, kullanılması gereken normal basınç değerine göre, araç başına yılda yüzde 0,8’lik bir ekstra maliyet getiriyor. Bu ise yılda araç başına 500 Euro’luk artı bir maliyet, çevreye olumsuz etki ve düşük kilometre performansı anlamına geliyor.pirelli-aveanin-cozum-ortakligiyla-agir-vasita-lastikleri-icin-gelistirdigi-yenilikci-surus-teknolojisi-cyberfleeti-bu-ay-pazara-sunuyor

    CyberFleet ise düşük yakıt tüketimi ve uzun lastik ömrü sayesinde bir yılda araç başına 1000 Euro’dan fazla tasarruf sağlanmasını mümkün kılıyor. Filo yönetimi açısından, gerçek zamanlı takip edilen lastik hava basıncı ve ısı izleme özelliği sayesinde CyberFleet, sadece işletme maliyetlerini azaltmakla kalmıyor; aynı zamanda karbon salınımının  azalmasına ve hava basıncını sürekli kontrol altında tutarak sürüş güvenliğine önemli katkılarda bulunuyor.

    CyberFleet gerçek sürüş koşullarında testlerini başarıyla tamamlayarak teknolojisini ve güvenliğini de kanıtlamış durumda. 2012 yılı boyunca CyberFleet sensörleri, Almanya, İsveç, İtalya, Türkiye ve Brezilya’da toplam 660 adet lastiğe monte edilmiş olarak, 77 ağır  vasıtada, yaklaşık 30 milyon kilometrede test edildi. Testler CyberFleet sensörleri ile yakıt masraflarının bir yıl boyunca araç başına yaklaşık 1.000 Euro azaltıldığını ortaya koydu (her ülkedeki yakıt fiyatlarına bağlı olarak). Türkiye’de ise Aralık 2012’den itibaren gerçekleştirilen testlerde, toplam 204.768 kilometrede 24 sensörlü lastik test edildi.

    Ipad uygulaması da var

    CyberFleet teknolojisi SoftTech tarafından geliştirilen mobil uygulama sayesinde, Ipad’lerden de takip edilebilecek. Proje dahilinde verimli mobilite için ek bir araç olarak geliştirilen uygulamayla filo yöneticileri her yerden bilgiye ulaşabilirken; araç sürücüsü de araç mahallinden gerçek zamanlı araç takibi yapabilecek.

    Pirelli, Avea’nın çözüm ortaklığıyla ağır vasıta lastikleri için geliştirdiği Yenilikçi Sürüş Teknolojisi CyberFleet’i  bu ay  pazara sunuyor. Yenilik
    [See the full post at: Pirelli Yılda 1 Milyon Euro Yakıt Tasarrufu Sağlayacak]

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.